Wat kost het renoveren van een woonkamer ongeveer?

In deze tijd is de woonkamer ook een werk en leefkamer. We moeten thuis werken en zo min mogelijk dingen buiten de deur dingen doen. Het kan zijn dat hierdoor de muren van je woonkamer op je af komen. Het wordt tijd dat de plek waar je zo veel tijd in doorbrengt er anders uit gaat zien. Het wordt tijd om te gaan renoveren! Alleen wat kost dat? Dat hangt af van wat jij wilt. Wij hebben een overzicht van enkele kostenplaatjes waar je aan kunt denken.

Schilder de woonkamer.

Een nieuw kleurtje aan de muur of plafond kan al heel veel wonderen doen met een woonkamer. Het geeft de ruimte al snel een nieuwe look. Verfmerken als Sikkens en Flexa verkopen goede verf. Wat dit gaat kosten ligt aan jou en het oppervlakte dat jij wilt schilderen. Een emmer verf koop voor een bepaald aantal liter met een bepaald aantal vierkante meters. Hoe groter je oppervlakte, hoe meer liter en hoe meer geld het kost. Wil je bijvoorbeeld je plafond schilderen? Neem dan de optie sikkens alphacryl plafond verf. Een pot van 5 liter mengkleur kost bijvoorbeeld €73,79. Gemiddeld kun je met deze verf 50m2 oppervlakte verven. Je moet uitrekenen of dit voldoende is voor jou. Het oppervlakte per vierkante meter reken je uit door de lengte en de breedte met elkaar te vermenigvuldigen.

Uitbouw van de woonkamer

Als je de ruimte en het geld hebt om je woonkamer uit te bouwen, waarom niet? De kosten van een uitbouw, ligt aan wat jij wilt. Hoe groot wil je het, wat voor deuren wil je erin, wil je er een dakraam in en van wat voor materiaal moet de uitbouw zijn? Volgens het platform Verbouw Gigant liggen de gemiddelde kosten van een uitbouw van 3 meter breed zo ongeveer tussen de 12.000 en 16.000 euro. De gemiddelde kosten voor een grotere uitbouw van 5 meter breedte kan dan al snel tussen de 18.000 en 22.000 euro liggen. Houdt rekening met deze kosten voordat je een uitbouw wilt nemen.

Nieuwe meubels in de woonkamer 

Een nieuwe bank, eettafel, servieskast of lamp kan ook al voor veel verschil in de woonkamer zorgen. Hoe duur je dit maakt ligt aan jou. De goedkoopste bank bij Ikea is bijvoorbeeld €59,95 en de duurste is €2823,-. Een brede prijsklasse voor ieder wat wils. Een tip om het goedkoper te maken: verkoop je eigen meubels op marktplaats en investeer dat geld in nieuwe meubels. Zie het als een soort korting op je nieuwe meubels, je maakt iemand anders blij met de meubels en het wordt bij je opgehaald!

Nieuwe accessoires

Accessoires: kussens, posters, schilderijen, beeldjes, planten en kleedjes kunnen je woonkamer ook al een hele nieuwe look geven. Voor een nieuw vloerkleed kun je denken aan €70,- tot €150,- en een mooi schilderij of poster van een meubelwinkel is zo rond de €50,-. Het zal je verbazen wat voor andere look je krijgt door dit toe te voegen aan je woonkamer.