Zo ben je groen bezig met cadeautjes kopen

Wil je een leuk cadeau voor iemand kopen? Dan kun je daarvoor natuurlijk altijd naar een fysieke winkel gaan om dit aan te schaffen maar online bestellen is tegenwoordig natuurlijk ook helemaal hot. Hoe kun je bij de aankoop van een leuk cadeau ook rekening houden met het milieu? We geven je een paar goede tips.

Koop een milieuvriendelijk product

Kies je ervoor om een cadeautje te kopen en wil je ook aan het milieu, mens en dier denken? Kies dan voor een product dat biologisch is, dat op een duurzame en milieuvriendelijke manier gemaakt is en dat ook nog eens zo verpakt is dat er zo min mogelijk plastic of andere schadelijke verpakkingsmiddelen zijn gebruikt. Zo ben je meteen groen bezig en met duurzame cadeautjes is niks mis want ook deze zijn tegenwoordig erg leuk.

Ga zo duurzaam mogelijk naar de winkel

Heb je iets leuks gevonden dat je graag wilt kopen en ga je daarvoor naar een fysieke winkel? Probeer daar dan te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer naartoe te gaan. Als je de auto thuis laat, is dat natuurlijk ook meteen stukken beter voor het milieu. Zelf fietsen of lopen is goed voor je eigen conditie en het openbaar vervoer veroorzaakt minder uitstoot dan een auto op fossiele brandstof. En zeg nu zelf: zeker met mooi weer is een stukje wandelen of fietsen heerlijk om te doen.

Rijd elektrisch

Woon je nu wat achteraf of moet je best een stukje rijden naar de stad of het dorp waar jij het cadeautje dat je voor ogen hebt, wilt kopen? Dan kun je natuurlijk ook ervoor kiezen met een elektrische auto te rijden. Deze geeft geen schadelijke uitstoot zoals bij reguliere auto’s die op fossiele brandstof rijden het geval is. Ook handig: opladen doe je gewoon bij je thuis met een ev charger en mocht het onderweg nodig zijn, dan zijn er tegenwoordig ook tal van oplaadpunten te vinden waar je terecht kunt.

Laat het ‘groen’ bezorgen

Heb je een leuk cadeautje gezien in een webshop? Dan kun je dat natuurlijk bestellen en thuis laten bezorgen. Kijk goed of de webshop waar jij je aankoop wilt doen de mogelijkheid biedt om ‘groen’ te bezorgen. Dit betekent dat ze een zo goed mogelijke route uitstippelen voor het bezorgen, waarbij zo min mogelijk kilometers worden gereden door de vervoerder. Op die manier is het bezorgen ook minder schadelijk voor het milieu. Zo krijg je je pakketje toch thuisgestuurd maar het kan wel even wat langer duren. Niks mis met deze optie en al helemaal niet als je tijdig je bestelling doet.

Veel vervoerders rijden tegenwoordig elektrisch

Veel vervoersbedrijven bezorgen tegenwoordig met elektrische auto’s en zijn daarmee goed bezig. Heb je wel eens de bezorgdienst onderweg of bij je thuis gezien? Dan is het je waarschijnlijk al opgevallen als ze elektrisch rijden en geen wagens meer gebruiken op fossiele brandstof. Zo leveren zij ook meteen een goede bijdrage aan een schoner milieu.