Op deze manier kom je aan een goedkope auto

Ben je opzoek naar een nieuwe auto maar vind je de prijzen veel te duur? Dat is begrijpelijk. Alle prijzen stijgen in Nederland en zo ook de prijzen van auto’s. Maar maak je geen zorgen, er zijn meer opties dan gewoon een auto kopen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht om een auto te leasen? Het wordt steeds populairder om dit te doen. En gek is het niet, want het is een hele handig en betaalbare optie. Het klinkt misschien allemaal ingewikkeld en veel werk maar dit is helemaal niet waar. Je hoeft je alleen maar even te laten informeren en dan ben jij helemaal klaar om geld te besparen door een auto te leasen.

Hoe werkt leasen?

Een auto leasen klinkt misschien ingewikkelder dan het is. Maar hier is helemaal niks van waar. Het enige wat je moet doen is opzoek gaan naar een goed en betrouwbaar leasebedrijf die jou verder kan helpen in al je wensen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je gaat over een leaseauto. Zo kan je namelijk op verschillende manieren leasen. Zo heb je financial lease en operational lease. Meer weten? Lees vooral verder! 

Operational & financial lease

Misschien raak je al in paniek bij deze woorden maar zo ingewikkeld is het niet. Bij operational lease, huur je letterlijk de auto van het leasebedrijf. Het bedrijf blijft de economische eigenaar van de auto. Het enige wat jij moet doen is maandelijks een standaardbedrag betalen + de brandstofkosten die je maakt. Verder hoef je niks te doen.

Bij financial lease is de auto wel economisch van jou. Je bent dus helemaal zelf verantwoordelijk voor de kosten die je maakt. Ook hier betaal je maandelijks een afgesproken bedrag. Omdat je de auto niet koopt hoef je niet in een keer een groot bedrag uit te geven. Het gaat langzaam in stappen waardoor het niet zo’n grote uitgave is.

Occasion lease

Als je dan nog meer geld wil besparen dan kan dat door te gaan voor occasion lease. Bij occasion lease, lease je een tweedehandsauto. De vraagprijs is dan ook veel lager dan een nieuwe leaseauto. Daarnaast kunnen occasions veel sneller geleverd worden en er is vaak ook nog eens een groter aanbod aan auto’s. Deze auto’s zijn dan misschien tweedehands maar gaan alsnog jaren mee.